Knekkes av lakselus

Publisert: 27. oktober 2010 kl 09.10
Oppdatert: 27. oktober 2010 kl 09.09

– Vi mener statsråden styrer oppdrettsnæringen mot undergangen. Hvis vi ikke gjennomfører drastiske tiltak i oppdrettsnæringen, vil Norge havne i samme situasjon som Chile om noen år, sier KrFs næringspolitiske talsmann, Rigmor Andersen Eide, skriver Dagens Næringsliv.

Tall fra Mattilsynet viser at lusenivået øker. Sjefen for Direktoratet for naturforvaltning, Janne Sollie, mener det er nødvendig å slakte halvparten av all oppdrettslaksen for å få kontroll med lusa.

KrF vil fryse kapasiteten inntil videre, og skal ta saken opp med fiskeriministeren i dag. Også i Høyre og Frp vil de ha svar nå.

– Sollies utspill skaper usikkerhet i næringen, sier Høyres næringspolitiske talsmann, Svein Flåtten, og legger til at fiskeriministeren tidligere har hevdet at Direktoratet for naturforvaltning ikke har noen kompetanse i forhold til lakselusproblematikken.

Fiskeriminister Berg-Hansen sier til Dagens Næringsliv at hun forholder seg til Mattilsynet og at det har en verktøykasse full av virkemidler – som også inkluderer utslakting.

Saken fortsetter under annonsen