Knallresultat for DNB NOR

Publisert: 21. januar 2009 kl 17.04
Oppdatert: 23. januar 2009 kl 09.18
Spekulasjoner om store tap har tvunget banken til å gå ut med et positivt resultatvarsel.

DNB NOR har tidligere indikert et driftsresultat før nedskrivninger og skatt på nivå 15 mrd. kroner for 2008, og dermed blir det bedre enn fjoråret, som endte på drøye 15 milliarder før nedskrivninger og tap. Det er grunn til å tro at resultatet vil bli godt over dette, skriver banken i en melding til markedet.

Inntektene i 4. kvartal øker betydelig, kostnadene er under kontroll samtidig som nedskrivningene på utlån øker. Nedskrivningene øker spesielt i DnB NORDs danske eiendomsportefølje samt i deler av den norske SMB-porteføljen.

Tap

Totalt forventer banken et tapsnivå i området 2 - 2,5 mrd. kroner i 4. kvartal. Dette tilsvarer 0,70-0,80% per år. Til tross for nedskrivningene forventes resultatet etter nedskrivninger og skatt å bli i overkant av 2 mrd. kroner i 4. kvartal.

Fremover

Men mye spekulasjonene går på tapene i tiden som kommer. Banken innrømmer at tapsnivået fremover er usikkert. Banken hevder imidlertid at underliggende inntjening er solid og forventes, til tross for høyt tapsnivå, å generere et positivt netto resultat og dermed økende egenkapital.
DNB NOR fastholder derfor sin plan for styrking av kjernekapitaldekningen uten å måtte hente inn ny egenkapital.

Saken fortsetter under annonsen

Meldingen fra konsernsjef Rune Bjerke snudde et stort fall til oppgang på Oslo Børs.