Kjos er Østlandets beste vekstskaper

Publisert: 28. oktober 2009 kl 08.47
Oppdatert: 28. oktober 2009 kl 14.17

Bjørn Kjos fra Norwegian vant vekstskaperprogrammet Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2009, region Øst. Han er femte regionsvinner som går videre til den nasjonale kåringen i Oslo Konserthus 18. november. Vekstskapere fra to øvrige Østlands-bedrifter ble hedret som finalister på arrangementet som fant sted på Thon Hotel Opera i Oslo.

Vinneren i november skal måle krefter mot vekstskapere fra hele verden i Monaco i mai 2010.

Den uavhengige juryen begrunner tildelingen til Kjos slik:


- Bjørn Kjos har gjennom langsiktig og målrettet arbeid klart å etablere seg som en vesentlig aktør i et sterkt konkurranseutsatt marked. Dette har han oppnådd gjennom sterkt kostnadsfokus og bevisst satsning på etablering av teknologiske plattformer som muliggjør kobling av salg av ulike tjenester og konsepter.

Med sin væremåte har han skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor det å ha det gøy på jobben er satt i sentrum. Kjos har også sett trender i markedet som konkurrentene ikke har sett, eller ikke har klart å utnytte, og på denne måten skapt en vekst i virksomheten få andre bedrifter har klart å oppnå.

1500 ansatte

Saken fortsetter under annonsen

Ved slutten av 2008 hadde Norwegian 40 fly i drift på 170 ruter til 87 destinasjoner og sysselsatte ca. 1500 personer.

Norwegians forretningsidé er å gjøre det mulig for alle å reise med fly. Gruppens overordnede målsetting er å etablere seg som den foretrukne leverandør av flyreiser og tilleggstjenester på nøye utvalgte markeder. En reduksjon i prisen på flyreiser forventes å forbedre menneskers økonomiske situasjon og sosiale mobilitet.