Kjøll: - Revisjonsutvalget farer med løgn

Publisert: 15. april 2009 kl 08.55
Oppdatert: 16. april 2009 kl 07.41

Kjøll avviser at hun har sovet i timen i forbindelse med Aker Solutions-kjøpene. Samtidig beklager hun at hun stolte på forsikringer fra administrasjonen om at det som ble gjort var juridisk, forretningsmessig og strategisk veldig bra for Aker Solutions' framtid.

- Jeg stolte på det som ble sagt, og derfor sa jeg ikke fra om at saken måtte behandles i generalforsamling. Det er det jeg har gjort feil i denne saken, og det beklager jeg, sier Kjøll til NRK.

- Lyver

Samtidig hevder hun at Akers revisjonsutvalg farer med løgn i sin rapport.

Kjøll bekrefter at hun i styremøtet 30. mars fikk en forespørsel om staten ville være med på orienteringsmøtet for Wallenberg-representantene dagen etter, men Kjøll sier at saken ikke sluttet der. Hun sier at hun i etterkant av styremøtet hadde en samtale med daglig leder i Aker Holding, Bengt A. Rem, hvor de ble enige om at dersom det ble avholdt et slikt møte, skulle han kontakte Kjøll slik at hun kunne si fra til sine folk i departementet.

- Det skjedde aldri. Jeg hørte aldri noe mer, og jeg synes det er sterkt beklagelig at Aker lyver på dette punktet, sier Kjøll til TV 2.

Annerledes

Saken fortsetter under annonsen

- At Røkke og hans menn frikjenner seg selv i sin rapport, er ikke overraskende. Dette er en subjektiv og intern selvgransking fra Aker og Røkke. Den har flere faktafeil og inneholder ikke noe nytt. Det er de objektive vurderingene som gjøres av uavhengige aktører, som vil bli interessante, skriver Kjøll i en pressemelding. (©NTB)