Kjempesuksess med egen vin

Publisert: 20. februar 2009 kl 15.25
Oppdatert: 23. februar 2009 kl 10.11

Også Økonomisk Rapports faste vinspaltist, Remy Madsen, roser vinen opp i skyene. Les om vinen her.

- Det er bare gode tilbakemeldinger, sier Calle Fegth på telefon fra Stavanger, hvor han er på turné for å promotere sin nye hvitvin; Calles Riesling.

Calle Fegth er mest kjent som gründer av den fasjonable Trondheim-restauranten, Credo, som er berømt for sitt enorme utvalg av tyske viner. Vinkartet består av over 1000 forskjellige viner og regnes som et av Europas beste.

I desember i fjor åpnet Fegth vinbaren Cru i Oslo. Stedet har hurtig fått status som et av hovedstadens mest populære utesteder.

Elsker Riesling

Fegth har de siste årene opparbeidet et rykte som Norges fremste ekspert på Rieslingviner. Han forteller at han alltid har hatt en forkjærlighet for tyske viner og har brukt mye tid på å reise rundt i Rheingau-området på nordsiden av Rihnen, hvor de beste Riesling-vinene blir laget.

- Jeg er fascinert av alle måtene man kan kombinere vin med forskjellige typer mat, sier vinelskeren, som opprinnelig er fra Molde.

Saken fortsetter under annonsen

I årenes løp har han fått et nært forhold til mange av de fremste tyske vinprodusentene.

Første forsøk

Det er første gang Fegth lager sin egen vin, og han innrømmer at han var litt skeptisk da direktør Geir Sviland i importørfirmaet Better Wines spurte om han ville gjøre det.

- Jeg har alltid vært skeptisk til at man skal ha kjentfolks navn på en vin. For ti år siden ville jeg i hvert fall sagt nei til noe slikt, sier han.

Calles Riesling er laget i samarbeid med Weingut Bernhard Mehrlein, som har et moderne produksjonsanlegg og er nøye med arbeidet som gjøres ute på markene.

- Jeg ønsket å lage en ren Riesling - verken for sur eller for søt - og som passet til både mat og kos, sier Fegth.

Suksessen har gitt mersmak, og i begynnelsen av februar reiser han tilbake til Tyskland for å begynne arbeidet med 2008-årgangen.

Saken fortsetter under annonsen