Kjell Inge Røkke: - Slutt å sutre

Publisert: 18. november 2008 kl 13.12
Oppdatert: 19. november 2008 kl 10.58

- Finanskriser bør ikke komme som noen overraskelse på noen. Det kommer kriser med jevne mellomrom, men de varer som regel bare 8-16 måneder. Vi må innrette oss sånn at nedturen blir en mulighet, sier Røkke. Sammen med konserntillitsvalgt i Aker Atle Tranøy deltok han på et seminar i regi av Fafo i Oslo i dag. Tema for seminaret var framtiden for den norske arbeidslivsmodellen i en globalisert verden. Men Røkke benyttet anledningen til en sveip innom dagens internasjonale finanskrise.

- Slutt å sutre, sa Røkke. Han mener Norge som nasjon er godt posisjonert for å møte globale trender.

Ifølge Røkke har Norge et godt skatteregime, et godt utdannelsessystem, gode offentlige rammebetingelser for bedriftene og forhold for de ansatte. Men ifølge Akers hovedeier er det viktig for alle parter å tørre å ta tøffe valg i disse tider.

- Dette er tiden for de ovale valgene, å tenke annerledes.

Han berømmet LO-leder Roar Flåthen som allerede har gått ut og tatt til orde for moderasjon i årets lønnsoppgjør.

- Også politikerne må tenke på tvers av partigrensene, mener Røkke.

Når det gjelder Aker ser han for seg tøffe valg framover og store muligheter.

Saken fortsetter under annonsen

- Jeg tror og mener Aker har en god balanse. Det gir oss mulighet for å ekspandere og kapitalisere i en eller annen form, sier Røkke, men mener han ikke kommer til å være fullt så ekspansiv som han har vært enkelte ganger tidligere, ikke minst i forbindelse med oppkjøpet av Kværner.