NHO-president Paul-Chr. Rieber

Kan innfri klimaløftene

Publisert: 14. desember 2009 kl 08.39
Oppdatert: 14. desember 2009 kl 09.30
- Vi har klart å definere 12 millioner tonn CO2 som vi med rimelig grad av realisme kan levere, sier NHO-president Paul-Christian Rieber til Dagens Næringsliv.

- Vi er i prinsippet ikke imot pris på CO2-utslipp, men vi er bekymret for at det vil gjelde noen, og ikke alle, sier Storebrand-sjef Idar Kreutzer.

Problemet er at store utslippsland som Kina, India og USA har mer utslippsvennlige rammebetingelser, og vil møte kravene senere enn europeiske industri, skriver Aftenposten.
Saken fortsetter under annonsen


- Når vi nå står fram, er det et uttrykk for at dette ikke bare er myndighetenes ansvar. Vi må yte vårt for å få rammebetingelsene vi vil ha, sier DnB Nor-sjef Rune Bjerke på vegne av en gruppe næringslivstopper som mener de kan bidra med mange miljøprosjekter.

- Vi vil ikke nå målet om innenlandske kutt hvis ikke de bedriftene som er i kvotesystemet stimuleres nasjonalt, sier Rieber til Dagens Næringsliv.
Saken fortsetter under annonsen

I dag legger Norge og USA frem en omfattende rapport på klimakonferansen i København. Av den går det fram at havet nå vil stige inntil halvannen meter fram til neste århundreskifte. Det fulle potensialet for nedsmalting av all is skal være en havstigning på ti meter Det er Al Gore og Jonas Gahr Støre som legger frem rapporten, skriver VG.