homer.jpg
Appen Homer skal hjelpe barn med å lære å lese.

Investorinteresse for skolegründere

Publisert: 7. august 2013 kl 09.58
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

Under ordfører Michael Bloomberg har New York eksperimentert med en rekke forskjellige utdanningsløsninger. Nå har flere av eksperimentene tiltrukket seg oppmerksomhet fra entreprenører og venturekapitalister som håper å bidra til å utvikle fremtidens skole.

Lederen for byens skoleprogram de siste fem årene, Stephanie Dua har nå fått over 12 millioner i oppstartspenger for å videreutvikle appen Homer for nettbrett som skal hjelpe barn under ti med å lære å lese, skriver Financial Times.

Homer er kun et eksempel på den nye revolusjonen innen utdanning i skjæringspunktet mellom IT og pedagogikk. Under dotcom-boblen tidlig på 2000-tallet var det også mange som forsøkte å finne opp skolen på ny, uten at det førte til et paradigmeskifte, men denne gangen er som kjent alt annerledes. Optimismen er i hvertfall stor. I 2011 ble skolegründeren Connections Education solgt for 400 millioner dollar og Wireless Generation ble verdsatt til 360 millioner da det ble solgt i 2010.  

Det kanskje mest lovende selskapet er fem år gamle Knewton, som nylig fikk 54 millioner dollar i pollenpenger for å videreutvikle en plattform som skal samle pensumforlagene, skolene og de nasjonale prøvene. Teknologien følger elevenes utvikling og progresjon og foreslår deretter neste skritt på læringskurven. FT skriver at Knewton har fått god kontakt med Arne Duncan, den amerkanske utdanningsministeren (secretary of education), men at utvikling har vært både dyrere og tatt lengre tiden enn noen hadde trodd.

Saken fortsetter under annonsen