Innovasjonsunionen

Publisert: 8. oktober 2010 kl 09.18
Oppdatert: 8. oktober 2010 kl 09.18


Dette skal gjøres gjennom offentlige stimulanstiltak mot sektoren, slik at de problemene som finnes for at nye ideer når ut i markedet kan bli fjernet. Det vil kunne si mangel på finansiering av tiltak, fragmenterte forskningssystemer og –markeder, underutnyttelse av offentlige innkjøp av innovasjon og langsom fastsettelse av standarder.

Dette er tre av de ti nøkkelelement EU har identifisert i forhold til denne Europa 2020‑strategiens ”flaggskipsinitiativ”.

Kommissæren for forskning, innovasjon og vitenskap, Máire Geoghegan-Quinn, og nestformann Antonio Tajani – som er ansvarlig for næringsliv og iverksetting – sa ved åpningen av programmet blant annet at ”Vi er på vei ut av krisen på tross av skarp global konkurranse, men vi står over for en innovasjonskrise. Hvis vi ikke greier å skape innovasjon i EU, vil våre økonomier skrante og ideer og talenter gå tapt”.

En ny undersøkelse viser at 3,7 millioner arbeidsplasser kan bli skapt, og det årlige BNP stige med opp til 795 milliarder euro ved utgangen av 2025, om investeringene i forskning og utvikling blir økt til 3 % av BNP – som er et av målene under Europa 2020.  

 

Saken fortsetter under annonsen