Innkaller Norske Skog til møte

Publisert: 29. november 2011 kl 09.35
Oppdatert: 20. november 2013 kl 12.22

Giske ønsker mer informasjon om Norske Skogs vurderinger, skriver Ringerikes Blad.

– Dette er en bedrift som går med overskudd. De lager produkter som Norske Skog ellers ikke lager noe annet sted i Norge. Saken er såpass vanskelig å forstå at jeg har kalt inn til et møte med dem nå på onsdag, sier Giske.

Bedriften Viken Skog har lagt inn bud på 280 millioner kroner for fabrikkanlegget. Giske ønsker å vite hvorfor Norske Skog ikke ønsker å slippe til Viken Skog.

Giske har hatt bekymringsmøter med ordfører Kjell B. Hansen, ansatte ved Follum-fabrikken og stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap) fra Buskerud.

Nedleggelse av fabrikken er dramatisk på tre måter, mener Giske.

– Mange mister jobben sin. I tillegg har regionen tidligere vært gjennom flere andre omstillingsprosesser. Så vet vi at det er planer om å komme i gang med nyskapning på fabrikkområdet. Men hvis aktiviteten legges ned, blir det jo vanskelig å få til, sier Giske.

Han understreker at ingen politikere kan tvinge private bedrifter til å drive videre, men han sier at bedriftene har et ansvar overfor mennesker som gjennom generasjoner har bidratt i virksomheten. Det er derfor viktig å sørge for omstilling og avvikling på en ordentlig måte, mener Giske. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen