Ingen løsning for Lehman

Publisert: 14. september 2008 kl 20.40
Oppdatert: 16. september 2008 kl 10.52

Bloomberg Television melder at Storbritannias tredje største bank, Barcalys Plc., trekker seg fra forhandlingene om et eventuelt oppkjøp av den kriserammede Wall Street-banken Lehman Brothers.

Barclays dropper forhandlingene fordi man ikke kan bli enige om garantier som skjermer dem fra potensielle tap.

Søndag kveld melder Bloomberg News at også Bank of America har trukket seg. Ifølge The Wall Street Journal har BoA innledet fusjonsforhandlinger med Merrill Lynch i stedet. Det spekuleres i at Merrill vil bli den neste investeringsbanken som går over ende.

Gruppen av bankfolk og representanter fra myndighetene arbeider videre med hvordan de skal håndtere situasjonen som oppstår dersom en løsning på Lehman-krisen ikke kommer i løpet av kvelden og natten.

Forbereder seg på konkurs

The International Swaps and Derivatives Association, ISDA, opplyser at de åpnet for netthandel med opsjoner og andre Lehman-derivater mellom klokken 14 og klokken 16 New York tid.

- Handelen forutsetter at en konkursbegjæring blir levert innen klokken 23:59 14. september 2008. Hvis en slik begjæring ikke er levert innen da vil kontraktene opphøre å eksistere, skriver ISDA i en e-mail til Bloomberg News.

Saken fortsetter under annonsen