IKT-Norge skeptisk til 6-timers dagen

Publisert: 19. juni 2008 kl 14.47
Oppdatert: 29. juli 2008 kl 11.36

- IT-næringen opplever en dramatisk mangel på arbeidskraft og vil ha stort behov for flere ansatte i mange år framover, da er redusert arbeidstid feil vei å gå, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Statistisk sentralbyrå har på oppdrag fra Fornyingsministeren utredet ulike modeller for redusert arbeidstid, deriblant 6-timersdagen. De konkluderer med at slike ordninger vil føre til lavere produktivitet i Norge.

- For IT-næringen vil dette være svært dramatisk fordi mangelen på arbeidskraft er så stor. Vi mangler per i dag ca 5000 ansatte og på sikt mange flere, dette betyr allerede tapt produktivitet på over 7 milliarder kroner i året, sier Per Morten Hoff.

IKT-Norge er redd for at norsk IKT-næring som kjemper i et globalt marked kan bli utkonkurrert dersom 6 timers dagen kommer som et pålegg til alle arbeidsgivere. IKT-Norge stiller også spørsmålstegn ved om ansatte virkelig ønsker å gå ned i lønn for å få en kortere arbeidsdag. Lønnsreduksjon må bli en nødvendig konsekvens dersom 6-timers dagen innføres. Ikke mange arbeidstakere i Norge i dag har planlagt at de i årene som kommer kanskje vil tjene mindre. En ny gjeldskrise er ikke det vi trenger nå, mener IKT-Norge.

Saken fortsetter under annonsen