Ikke enige om staten som eier.

Publisert: 18. september 2008 kl 10.47
Oppdatert: 19. september 2008 kl 10.12

- Brustad konstruerer en konflikt mellom det statlige og det private som ikke er der. I innlegget sitt i Aftenposten sier hun i realiteten at staten er bedre eiere enn det private. Det er nytt, det har vi ikke opplevd fra noen statsråd før, sier Finn Bergesen til Aftenposten.

NHO-sjef Bergesen er invitert til en kopp kaffe på Brustads kontor for å diskutere uenigheten mellom dem, som har kommet på trykk i Aftenposten debattsider den siste tiden. Aftenposten er med.

- Det er greit å være uenig, men det er ikke noen motesetninger mellom statlige og private eiere. Jeg mener heller ikke at de private bedriftene er dårligere på samfunnsansvar, men samtidig har som stor eier større mulighet til å påvirke bevisstheten på det området, sier Brustad.

- Jeg angriper ikke hva du sier, men hva du skriver, sier Bergesen, og henviser til et avsnitt i Brustads debattinnlegg som han mener kan tolkes som at Brustad mener staten er bedre enn private eiere på felt som samfunnsansvar, etikk og lederlønn.

- Det er bra vi har dette møtet for å rydde opp i misforståelser. Jeg har ikke oppkonstruert noen ny konflikt, sier Brustad.

Saken fortsetter under annonsen

De to blir etter hvert enige om at både staten og private er gode eiere, og at samfunnsansvar, miljø og etikk står høyt på dagsordenen hos begge type eiere. De er også enige om at det er viktig å beholde flest mulig hovedkontor i Norge.

Brustad mener imidlertid at det fortsatt må være solid statlig eierskap, og lar seg ikke skremme av nedturen på børsen.

Bergesen tror heller ikke det er lurt at Brustad skynder seg å selge under dagens forhold.

- Nei, det er kanskje ikke den riktige tiden akkurat nå, men staten eier altfor mye i norske bedrifter, sier NHO-toppen til Aftenposten og Brustad.