Ikke alene

Publisert: 13. mai 2009 kl 09.44
Oppdatert: 13. mai 2009 kl 15.33

I Skien sitter Borgestad-sjef Christen Knudsen og slikker sine sår etter tap på cirka 20 millioner kroner i Røkke-selskapet Aker Floating Production, skriver Dagbladet.
- Det er en av de verste investeringene Borgestad har vært borti i vår hundreårige historie, sier han til avisa. Investorene har tapt stort på investeringen, men Aker-systemet har fått bedre fotfeste i det indiske oljemarkedet.
Røkkes tøffe stil har gitt han mange fiender opp gjennom årene. Tidligere sjef for Folketrygdfondet Tore Lindholt er en av dem. Han har kritisert Røkke gang på gang etter at han raidet det gamle industriselskapet Aker i 1996.
Året etter greide Røkke i allianse med daværende Orklasjef Jens P. Heyerdahl å torpedere daværende Storebrand-sjef Åge Korsvolds prestisjeprosjekt Christiania-fusjonen. Det har Korsvold aldri glemt.
En rekke småaksjonærer har fått lide i selskaper der Røkke har vært storeier, i Aker RGI, Norway Seafoods og Aker Maritime. Prisen han tilbød småsparerne var så lav at han ble trukket for retten. I 1999 opplevde kjøpmann Stein Erik Hagen at Røkke snappet en strategisk Orklapost foran nesa hans. Hagen skjøt fra hofta i sin kritikk. I 2000 og 2001 gjennomførte Røkke trolig det største raidet i Norge noensinne, da han fikk kloa i Kværner.
Mandag måtte næringsminister Sylvia Brustad kaste inn håndkle i kampen mot industrimannen.

Saken fortsetter under annonsen