Hydro halverer resultatet

Publisert: 22. juli 2008 kl 11.58
Oppdatert: 30. juli 2008 kl 12.00

Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 1.62 milliarder kroner som er i tråd med det selskapet selv varslet da de kom med et negativt resultat i forrige uke.
I tilsvarende periode i fjor var samme resultat på 2,89 milliarder kroner.

Nedtur

- Hydro har hatt en nedgang i resultatet for andre kvartal på grunn av kostnadsøkninger for innsatsfaktorer som har påvirket hele bransjen, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten i en pressemelding.
- Selv om dette presset sannsynligvis vil fortsette en stund, kan vi fortsatt vise til god drift. Spesielt oppmuntrende er det å se framskrittene som er gjort innenfor Valsede Produkter og ekstruderingsvirksomheten, legger han til.

Dollartrøbbel

I tillegg til høyere kostnader rammes Hydro av at en fallende dollar motvirker økte priser på aluminium.
- De globale prisene på aluminium har holdt seg på et høyt nivå i kvartalet, og terminmarkedet nådde et rekordhøyt nivå mot slutten av tremånedersperioden. Sammenliknet med andre kvartal i fjor, var imidlertid Hydros realiserte priser lavere målt i norske kroner, noe som skyldes en svekket US-dollar, skriver Reiten i pressemeldingen.

Kostnadsøkning

Hydro skriver i kvartalsrapporten at de forventer at aluminiumsprisene vil forbli høye, men at også kostnadsveksten vil fortsette.
- Aluminiumsindustrien gjennomgår for tiden en periode med kraftig kostnadsøkning i viktige innsatsfaktorer, drevet av høyere priser på energi og råvarer. De økte kostnadene påvirker direkte og indirekte prisene på kraft, alumina, petroleumskoks, legeringselementer og andre innsatsfaktorer. Videre har bunkerkostnadene og fraktratene økt betraktelig. Generelt høyere økonomisk aktivitet har også ført til økte lønns- og vedlikeholdskostnader, samt økte byggekostnader for utviklingen av ny kapasitet, skriver Hydro.

Saken fortsetter under annonsen

Resultatet er i tråd med markedets forventninger, men Norsk Hydro er ned 0,32 prosent på Oslo Børs tirsdag formiddag.