Hva er et godt nettsted?

Publisert: 1. juli 2003 kl 15.24
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Eric Sandtrø, Administrerende direktør, Komplett

1. Et side på nettet hvor du kan finne mer eller mindre nyttig informasjon fra private personer, bedrifter eller det offentlige.

2. Besøkerne skal føle at de får bra og nyttig informasjon, og ønske å komme tilbake igjen. I tillegg skal det være gøy å oppsøke siden.

3. Dette er litt spesielt for meg. Jeg har et personlig forhold til nettstedet som barnet mitt og får tårer i øynene hver gang jeg ser den (verdt en milliard kroner i fjor, red.anm.). Folk føler at de sparer penger, den er oversiktlig, ryddig og et sted de ønsker å komme tilbake til.


Arild Vollan, Informasjonssjef i Statskonsult

1. Virksomhetens ansikt utad.

2. Tar pulsen på virksomheten. Du skal få oppdatert og gi bredt innsyn, samtidig som det er lett å finne frem - være seg til kontaktpersoner eller andre forhold du søker informasjon om.

Saken fortsetter under annonsen

3. Visuelt er vår nettside bra og gir et forholdsvis godt bilde av virksomheten. I bunn ligger en gammeldags teknologi (seks år, red.anm.). Den gir dårlig søkbarhet, burde vært skiftet ut, men det har strandet av økonomiske grunner.


Randi Olsen, Kommunikasjonsdirektør SND

1. Et sted på Internett hvor det ligger informasjon under en spesiell inngang eller et navn.

2. Skal være logisk, lettsøkt, lettlest og oversiktlig med klare flater - ikke kaos. Jeg blir forbannet når det er for kort og for lite informasjon: Den skal være fyldestgjørende.

3. Utrolig mye informasjon og en avvikende farge som mange legger merke til («den oransje siden», red.anm.). Vi har en uensartet kundegruppe, mye komplisert informasjon og problemer med gode kodeord. Noen synes siden er fortreffelig, andre at den er forferdelig.


Frank Bjaanes, AD New Deal DDB, Interaktiv

1. Et sted på Internett hvor en bedrift kan profilere seg selv - en bedrifts ansikt på weben.

Saken fortsetter under annonsen

2. Skal være bra for brukeren, slik at han eller hun finner frem til ønsket informasjon. Bedriften skal ha profilert seg i samsvar med strategi og markedsmessige utrykk i andre profileringsmedier.

3. Informativ, enkel å finne frem til og litt kjedelig. (Byrået ble i vinter berømt for en ekstrem retroside, som resulterte i stor oppmerksomhet og enorm respons, red.anm.).


Tore Neset, Ansvarlig redaktør i ITavisen.no

1. En samling dokumenter (inklusive levende bilder og lyd) på en server som er tilgjengelig for resten av verden via Internett.

2. Som forbruker ønsker jeg å få greie på hvem, hva og hvordan. Det må være lett å navigere, slik at jeg finner produkter, kontaktpersoner og annen relevant informasjon. Det er forbausende hvor ofte jeg ikke finner frem - til og med firmanavn kan være glemt.

3. Vi har en følelse av hva som er relevant, og får inntrykk av at det stemmer. Vi har et logisk navn som assosieres til det vi driver med, og legger mer vekt på nyheter og hurtighet enn design.