Hurtigruta må selge

Publisert: 16. mai 2008 kl 10.09
Oppdatert: 8. september 2009 kl 13.44

Det var krisestemning på Hurtigrutas generalforsamling i går. Gjeld tynger selskapet. Aksjekursen er på bunn. Pengene renner ut av selskapet og bunkersprisene er skyhøye, og kronekursen ugunstig for cruiseturister.

Medisinen mot krisen blir salg, ifølge Dagens Næringsliv. Administrerende direktør Olav Fjell la fram radikale forslag for å berge skuta. Kollektivandelen i selskapet med 36 ferger,18 hurtigruteskip og 300 busser legges ut for salg. Virksomheten har 1,3 milliarder i omsetning og 1100 ansatte. I tillegg legges en hurtigrute fra 90- tallet ut for salg. Det kan bety redusert aktivitet i Arktis.

- Vi er nødt til å redusere gjelden. At renta har gått opp merker vi godt, sier Fjell til DN. Totalgjelde er fem milliarder kroner. Rentekostnadene er doblet de siste to år.

Små aksjonær og medlem av bedriftsforsamlingen Ingolf Marifjæren vil sparke hele styret i selskapet, med Ole Lund i spissen.

Storeier Sparebank1 Nord-Norge med administrerende direktør Hans Olav Karde i spissen avventer å uttale seg om han støtter et slikt forslag

Saken fortsetter under annonsen