Holder øye med Stordalen & co.

Publisert: 20. juni 2008 kl 10.20
Oppdatert: 21. juni 2008 kl 11.50

LO-leder Roar Flåthen påpeker at investorene Petter Stordalen, Øyvind Stray Spetalen og Ove Gusevik har fridd til arbeiderne i Norske Skog for å skaffe seg makt i selskapet. Blant annet har de tre kritisert styret og ledelsen for å kutte produksjonen i Norge.

- Investorene har gjentatte ganger kommet med kritikk og skapt forventninger. Uten at jeg tar stilling til selve innholdet i alle utspill og uttalelser, må en slik strategi følges opp i praksis. Alle som går høyt på banen, må levere. Det er nå jobben begynner, sier Flåthen til Dagens Næringsliv.

I dag stenger en av papirmaskinene hos Norske Skog på Hønefoss og 60 ansatte mister jobben. Hovedtillitsvalgt Stein-Roar Eriksen har kritisert investortrioen for å svikte de ansatte.

- Hvis jeg velger å ta dem på det de sier, så skal de jo jobbe for og satse på norske arbeidsplasser og utviklingen i Norge. Men det er det som gjenstår å se i praksis - at de gjennom den eierposten de har, også viser dette i handling. Vi må måle dem ut fra hva de gjør, og ikke hva de sier, understreker Flåthen.

Saken fortsetter under annonsen