Hegnar raser mot Børsklagenemnden

Publisert: 22. januar 2009 kl 07.40
Oppdatert: 23. januar 2009 kl 00.10

- Dette er ran på åpen gate. Rett og slett et ran, sa Hegnar til Dagens Næringsliv etter at Børsklagenemnden i går støttet Oslo Børs og godkjente Erik Musts pliktige bud på Gyldendal.

Trygve Hegnar kjøpte en fjerdedel av aksjene i Gyldendal i 2003. Han har siden vært i bitter strid med Gyldendals største aksjonær Erik Must.

Oslo Børs godkjente 18. desember Musts bud på samtlige aksjer i Gyldendal til 350 kroner per aksje. Han fikk tilbudsplikt etter å ha kjøpt 357.000 aksjer av investor Kjell Ulrichsen.

Dette mens Gyldendals-aksjens markedskurs lå på over 400 kroner.

Trygve Hegnar, Gyldendals nest største aksjonær, mente budet var alt for lavt. Han har antydet at prisen Ulrichsen fikk fra Must var en planlagt handling for at Must senere skulle slippe billigere unna når han måtte legge inn pliktige bud på alle aksjer.

Saken fortsetter under annonsen

Hegnar klaget saken inn for Børsklagenemnden, som altså i går kom til samme konklusjon som Oslo Børs. Nemnden fremholder at det har vært lite handel i Gyldendal-aksjen, og at budet fra Hegnar på 600 kroner ble framsatt over et halvår tidligere, før finansmarkedet hadde utviklet seg i negativ retning.

At Must og Ulrichsen er mangeårige partnere, kan heller ikke ilegges selvstendig betydning, ifølge nemnden.

- Man ser altså helt bort i fra markedsomsetningen i aksjen et helt år, som viser en vesentlig høyere kurs, sier Hegnar til DN.

- Jeg tar den enstemmige avgjørelsen til etterretning, var alt Must ville si til DN.

Saken fortsetter under annonsen

DN påpeker at styret i Gyldendal ikke anbefalt budet fra Must. Begrunnelsen skal være at det er mest hensiktsmessig for forlaget å bli værende på Oslo Børs.