Hegnar og Hurtigruten

Publisert: 18. november 2009 kl 08.33
Oppdatert: 19. november 2009 kl 07.47
Fredag kjøpte finansmannen Trygve Hegnar og barna hans 20 prosent av aksjene i rederiet, gjennom familieselskapet Periscopus. Allerede i morgen kan han bli valgt til ny styreleder i Hurtigruten, når bedriftsforsamlingen møtes, skriver Dagens Næringsliv.

Rett før kjøpet harselerte Hegnar med kommunene og bankene som eier rederiet - og ironiserte over at Hurtigruten tjener penger på utleie.

- Er DnB Nor fortsatt inne, eller? Er det 13 skip dere har, spurte Hegnar foran kamera på sitt eget web-tv-program Hegnar Online da han forrige tirsdag var gjest sammen med Hurtigruten-sjef Olav Fjell.

Tre dager etterpå kjøpte Hegnar en aksjepost på drøyt seks prosent fra DnB Nor-systemet.

- Jeg ante ikke at det var vår nye storeier jeg snakket med. Hegnar var akkurat som jeg forventet at han ville være før debatten - en skarp og kritisk journalist, sier Olav Fjell til DN.

Hegnar ville ikke kommentere noen forhold som anfører Hurtigruten overfor avisen.

22. september i fjor skrev Hegnar en leder i Finansavisen med tittelen «Slå Hurtigruten konkurs», hvor han uttrykte at Hurtigruten står for fall. Avtalen med staten ble karakterisert som tyngende. Siden har Hurtigruten fått en bedre driftsavtale med staten, og har gjennomført en krisemisjon som fikk selskapet opp og stå igjen.

Saken fortsetter under annonsen

Etter at Periscopus gikk inn i Hurtigruten har kursoppgangen vært svært høy. I går formiddag hadde posten på 84 millioner aksjer steget over 155 millioner kroner i verdi. Utover dagen falt aksjen likevel fra 4,9 kroner til 4,4 på kort tid.