Gransker kontakt mellom regjeringen og DnB NOR

Publisert: 18. oktober 2008 kl 08.27
Oppdatert: 21. oktober 2008 kl 11.19

Bjerke hadde omfattende kontakt med Statsministerens kontor før banken foretok sitt omstridte salg av statsobligasjoner for til sammen 2,3 milliarder kroner torsdag 9. og fredag 10. oktober, skriver Dagens Næringsliv.

Tilsynet har allerede satt i gang undersøkelser av salget av disse obligasjonene for å finne ut om banken kan ha hatt innsideinformasjon om regjeringens redningspakke.

To møter

Bjerke møtte Finansdepartementet og Norges Bank samme dag som redningspakken ble diskutert mellom de to partene, skriver VG. Ifølge Finansdepartementet ble obligasjonsløsningen drøftet 3. oktober. Samme dag var Bjerke i et orienterende møte med Finansdepartementet. Departementet sier de ikke ga informasjon om mulige tiltak i møtet.

Bjerke var også i møte med Norges Bank den samme dagen. Han skal selv ha bedt om møtet med sentralbanksjef Svein Gjedrem. Kommunikasjonssjef Siv Meisingseth i Norges Bank vil ikke kommentere hvorvidt Gjedrem ga Bjerke informasjon om en mulig obligasjonsløsning.

Vil forklare seg

Schjøtt-Pedersen vil gi Kredittilsynet en omfattende forklaring på all kontakt mellom DnB NOR og Statsministerens kontor. Dette innebærer også tekstmeldinger som ble sendt mellom Bjerke og statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Saken fortsetter under annonsen

Tidligere har Bjerke sagt at han ikke hadde snakket med eller hatt møter med Stoltenberg.

Men Stoltenberg sendte lørdag 11. oktober en tekstmelding til Bjerke. Bjerke svarte på meldingen. Denne kontakten skjedde imidlertid etter at banken hadde gjennomført sitt ugunstige salg av statsobligasjoner.

Ifølge VG hadde Bjerke telefonsamtaler og sms-kontakt med statsministeren og hans stabssjef fem ganger i uken før redningspakken ble lagt fram.

Schjøtt-Pedersen tilbakeviser at han skal ha gitt fortrolig informasjon til Bjerke.

- Jeg vil gi informasjon til Kredittilsynet om samtalene, slik at det ikke skal være noen tvil om at samtalene foregikk på en ryddig og ordentlig måte, sier Schjøtt-Pedersen til VG.

(©NTB)