Gjensidige handler i Danmark

Publisert: 8. mars 2010 kl 09.28
Oppdatert: 12. mars 2010 kl 08.39

De to konsernene inngår samtidig et langsiktig strategisk samarbeid.

Etter oppkjøpet har Gjensidige doblet sin markedsandel innen skadeforsikring i Danmark fra cirka 3 til 6 prosent.

Nykredit Forsikring har 320 ansatte, 230.000 kunder, brutto premieinntekter i overkant av 1,4 milliarder danske kroner. I 2009 hadde selskapet et overskudd etter skatt på 245 millioner danske kroner.

Fantastisk mulighet

- Vi har lenge hatt en ambisjon om å øke vår markedsandel i Danmark gjennom strategiske oppkjøp. Nykredit Forsikring har vært en fantastisk mulighet for Gjensidige. Det skyldes i første rekke muligheten for distribusjon gjennom Nykredit-konsernet, som har en sterk posisjon i bankmarkedet. Jeg ser et sterkt potensial i det strategiske samarbeidet om distribusjon, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

En av fire kroner fra utlandet

Oppkjøpet er Gjensidiges syvende utenfor Norge siden 2006, og konsernet har nå betydelig virksomhet i Norden og Baltikum. Etter overtagelsen av Nykredit Forsikring vil i overkant av en fjerdedel av konsernets premieinntekter komme fra virksomhet utenfor Norge.

Saken fortsetter under annonsen

Nykredit er et av Danmarks største finanskonsern, med aktiviteter innen bank, forsikring, pensjon og eiendomsmegling. Konsernet har omfattende distribusjon, inkludert 70 rådgivningskontorer og to eiendomsmeglerkjeder med totalt 310 kontorer.

Som del av samarbeidet skal Nykredit distribuere skadeforsikring for Gjensidige