Konsernsjef Rune Bjerke, DnB NOR.

Frykter enorme tap i DnB NOR

Publisert: 20. januar 2009 kl 09.07
Oppdatert: 21. januar 2009 kl 11.12

Det tilsvarer fem prosent av bankens utlån. Bankanalytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier sier til Dagens Næringsliv at dagens DnB NOR-kurs på 20,50 kroner aksjen reflekterer et så stort tap. Hvis tapene blir mindre, er kursen på DnB NOR for lav, og omvendt.

Konserndirektør Trond Bentestuen i DnB NORbekrefter overfor avisen at banken venter en økning i tapene, men han vil ikke si hvor mye før banken legger frem tallen for fjerde kvartal.

Frykter giganttap

DnB Nor-aksjen har falt 25 prosent siden årsskiftet. Market frykter giganttap og kriseemisjon.

- Med en kurs på 20,50 kroner aksjen priser aksjemarkedet inn at DnB Nor vil måtte ta over fem prosent tap på utlånene over de neste årene. Det tilsvarer 43 milliarder kroner i tap, sier bankanalytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier til Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for aksjefallet er frykten for store tap, emisjon og påfølgende utvanning av aksjonærene. Aksjen har falt med 75 prosent det siste året. Man må helt tilbake til oktober 1998 for å finne en tilsvarende lav aksjekurs for Norges største bank.

Kursfallet i DnB Nor bidro mest til å trekke hele det norske aksjemarkedet ned i går.

Saken fortsetter under annonsen

- Dersom vi får banktap i den størrelsesorden som vi fikk å begynnelsen av 1990-talt har vi en ikke sett slutten på kursfallet i bankaksjen, sier Gjerland