Frykter ansatte forsvinner

Publisert: 30. november 2009 kl 08.50
Oppdatert: 1. desember 2009 kl 08.39

For et års tid siden, da finanskrisen rammet byggebransjen for fullt, måtte Peab både si opp og permittere folk. 30 ansatte fikk sparken. Nå bruker selskapet flere millioner kroner på å motivere ansatte for å forhindre at de slutter så snart det er andre jobber å få. I disse dager samler Peab alle sine 700 ansatte, på tvers av avdelinger og datterselskaper for å motivere dem etter finanskrisen. Bolig markedet har så vidt begynt å reise seg igjen, etter at oppdragene forsvant i et stort hull i fjor.

- Medarbeiderundersøkelser viser at trivselen i Peab øker, men at de ansatte ønsker større involvering og engasjement i bedriften. Vi er nødt til å imøtekomme disse kravene for å sikre oss at ikke kompetansen forsvinner ut, sier kommunikasjonsdirektør Line Fredriksen til Dagens Næringsliv. Professor i organisasjonspsykologi Bård Kuvaas, mener det Peab gjør nå er veldig riktig.

- Hvis de greier å få de ansatte til å oppleve at det er genuint ønske fra bedriften om å endre arbeidsmiljøet til det bedre, sier han og fortsetter:

- En konsekvens av nedbemanning er at turn-over-intensjonen øker. Det betyr at flere ansatte ønsker å skifte jobb, men fordi tidene ikke tillater det blir de i jobben.


Saken fortsetter under annonsen