Frp: åtte milliarder i skattekutt

Publisert: 19. august 2009 kl 09.24
Oppdatert: 19. august 2009 kl 12.09
Neste uke skal dem ligge på bordet - Frps lenge varslede 100-dagersplan. Frp-leder Siv Jensen skal her liste opp hva partiet vil foreta seg dersom de får bestemme alene i regjering.

Dagens Næringsliv presenterer de punktene som er spesielt rettet mot næringslivet.

Partiet lover at arveavgiften skal avskaffes fra årsskiftet. Dessuten vil Frp starte nedtrapping av formueskatten ved å øke bunnfradraget og redusere satsene.

Norge i utlandet

Frp vil videre foreslå en tiltakspakke for å markedsføre Norge i utlandet og en ordning med skattestimulans av enøktiltak i bedriftene.

Til sammen vil tiltakene koste opptil syv til åtte milliarder kroner på neste års statsbudsjett, anslår finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein overfor DN.

På den næringspolitiske liste står det også at små bedrifter med mindre enn ti millioner kroner i omsetning skal slippe revisjonsplikt - for å spare noe av bedriftsbyråkratiet.

Saken fortsetter under annonsen

Nestleder i Frp Per Arne Olsen mener de fem punktene vil bidra til flere arbeidsplasser og økt verdiskapning.

- Ettersom vi sannsynligvis blir det største partiet på ikke-sosialistisk side mener jeg det er av stor interesse for næringslivet å vite hva som kan være den nye virkeligheten fra 2010, uttaler Leirstein.