Bård Eker (bakerst) og Torbjørn Skjæran fant hverandre i uviklingen av rullestolen Easy Roller.

Fra Saab til rollestol

Publisert: 22. juni 2010 kl 15.39
Oppdatert: 25. juni 2010 kl 15.59

Det startet med en ide som Torbjørn Skjæran (67) fra Hemnesberget i Nordland fikk, en manuell rullestol uten en eneste komponent av metall, unik i sitt slag.

Stolen har navnet Easy Roller. Med en slik stol blir det lettere for brukeren seg gjennom flyplassenes sikkerhetskontroll. Alle andre rullestoler jo metall i seg. Og det brukes mye ressurser når metallstolen skal sikkerhetssjekkes.

Nedverdigende

I tillegg oppleves det ofte for brukeren ganske så nedverdigende å måtte sjekkes på den måten og kanskje til og med være nødt til å reise seg, med bistand av andre, for å få håndskannet stol og person.

Bading med rullestol

Hva med bading i basseng? Hva med funksjonshemmede på cruisefart? Mange rullestolbrukere er flittige bruker av cruisereiser, og ute på det åpne hav er de tradisjonelle stolene svært utsatt for saltvann og påfølgende rustangrep. Hva med sykehus og institusjoner som helst ville unngå metallkomponenter i nærheten av følsomme apparater som for eksempel MRI?

Stort potensial

Saken fortsetter under annonsen

Potensialet er stort, mener Eker og Skjærvik. Sistnevnte heller ikke ukjent, etter deltakelse i oppfinnerprogrammet til RV2, Skaperen.