6000 ansatte ved Volvo-fabrikken i Gøteborg kan miste jobben.

Ford vil selge Volvo

Publisert: 1. desember 2008 kl 17.25
Oppdatert: 2. desember 2008 kl 23.27

De tre amerikanske bilprodusentene, Ford, General Motors og Chrysler, skal presentere sine planer for restrukturering av selskapene for Kongressen i morgen.
Hvordan bilprodusentenes planer blir mottatt av de amerikanske politikerne er avgjørende for om de får innvilger kriselånet på 25 milliarder dollar som de har søkt om.

Volvo og SAAB selges

General Motors opplyste forrige uke at de vurderer å selge flere av sine kjente bilmerker, deriblant svenske SAAB.
Ford Motor opplyser mandag de vurderer å selge Volvo. Ford vurderte har vurdert salg av Volvo tidligere, men skriver i en pressemelding mandag at eventuelt salg av det kjente svenske bilmerket vil bli vurdert på nytt og at prosessen kan ta flere måneder.

Krisehjelp

Ford er i bedre økonomisk stand enn GM selv om selskapet har tapt 24 milliarder dollar siden 2005. Ford oppnådde et overskudd i 2007, men ligger an til nye tap i år.
GM derimot har ikke tjent penger siden 2004, og hevder de ikke har penger til å drive virksomheten ut året uten hjelp fra amerikanske skattebetalere.
Volvo-fabrikken i Gøtebørg har varslet oppsigelse av 6000 ansatte, og både Volvo og SAAB forhandler om krisehjelp fra den svenske regjeringen.

Saken fortsetter under annonsen