For syk til å svare

Publisert: 14. juni 2002 kl 14.24
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Jeg trenger mer tid til å besvare spørsmålene deres på grunn av sykdom, skriver Ole Bjørn Finckenhagen pr.fax til Økonomisk Rapport. Finckenhagen fikk tre dager på seg til å svare på spørsmål fra Økonomisk Rapport og til å kommentere påstandene mot ham. I faxen viser han til at han skal på sykehus.

- Jeg er så syk så jeg knapt kan gå, sier han til Økonomisk Rapport. Ifølge et av Økonomisk Rapports intervjuobjekter, Jo Harald Strand, brukte imidlertid Finckenhagen krefter på å true ham til å trekke sine uttalelser, og til få han til å bidra til at Økonomisk Rapports artikkel ikke kom på trykk.

- Det var ikke spesielt hyggelig å motta en slik trussel, og jeg hadde ikke annet å gjøre enn å kontakte advokat, sier Jo Harald Strand. Han sier videre at det ikke er aktuelt å trekke uttalelsene, og at det er på tide at saken kommer opp.

BARE TULL

Ole Bjørn Finckenhagen sier at det er bare tull at han har vært innblandet i noe som helst, når vi kontakter ham på telefon for å be om et intervju.

- Jeg og min familie har lidd nok. Vi ble sterkt nok fokuset forrige gang sakene mot meg var oppe, sier han. Han ber oss komme med skriftlige spørsmål, og å sende dem til en adresse i Bjerregårdsgate i Oslo, der han sier han bor.

Over telefon sier han at de som uttaler seg mot ham lyver og at han ikke har drevet noen virksomhet under konkurskarantenen. Når det gjelder Lunchbox A/S så sier han først at han knapt har hørt om stedet. Etter hvert går det frem at han kjenner navnet på den som innehar leiekontrakten.

Saken fortsetter under annonsen

Når det gjelder driften av Nye Cordial, sier han at leiekontrakten tilhører hans samboer og at det er grunnen til at Finckenhagen tar seg av driften av stedet. Når vi spør hvorfor han var til stede under sluttoppgjør og diskusjon om feriepenger for en av de ansatte, sier han at han rent tilfeldig var med på møtet. Det var han som ga den ansatte en sjekk med penger, med det sier Finckenhagen også var rent tilfeldig.

Når det gjelder driften av Kulturhuset Enka, sier Finckenhagen at han aldri var innom stedet og således umulig kunne ha noe med det å gjøre.

- Alle som sier det lyver, sier Finckenhagen. På spørsmål om hvorfor han var med til stortingsrepresentant Jan Simonsen på Stortinget for å diskutere mulighetene for å starte Kulturhuset Enka, sier han at han bare fungerte som rådgiver - gratis - for en venn av seg.