Flytoget har de mest fornøyde kundene

Publisert: 21. april 2010 kl 10.04
Oppdatert: 22. april 2010 kl 10.03

I 2008 toppet Flytoget Norsk Kundebarometer. I går gjentok Flytoget bedriften, og administrerende direktør Linda Bernander Silseth var jublende glad over seieren.

- På vegne av de ansatte er jeg stolt over at vi vinner igjen, sier Silseth til Aftenposten.no.

Etter alle problemene med jernbanen i Norge i vinter, hadde ikke Silseth trodd at de ville vinne. Når seieren likevel er et faktum, tror hun det skyldes at de leverer basisproduktet: Punktlighet, hyppige frekvenser og komfort på toget. I tillegg gir hun æren til medarbeiderne, som hun omtaler som «fantastiske servicearbeidere som tar et skritt ekstra for kundene».

BMW-forhandlerne og Toyota endte på henholdsvis andre og tredje plass på Norsk Kundebarometer. Til tross for omfattende problemer og tilbakekalling av et stort antall biler oppnår Toyota i undersøkelsen en liten økning i kundetilfredshet sammenlignet med i fjor.

Norsk Kundebarometer skriver i en pressemelding at det ikke er sikkert at 2010-undersøkelsen har fanget opp alle effektene knyttet til Toyotas problemer, men sier samtidig at resultatene indikerer at det er mulig å opprettholde en høy grad av kundetilfredshet selv om det stormer rundt virksomheten.

Både VG og Dagbladet har falt på listen sammenlignet med i fjor, og kommer på henholdsvis andre og fjerdeplass på listen over bedriftene med størst nedgang. Dagbladet endte på en klar sisteplass i årets kundeundersøkelse.

Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Mer enn 6900 norske forbrukere har deltatt i årets undersøkelse, og fortalt hvor fornøyd de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. Til sammen 190 virksomheter fra nærmere 40 ulike bransjer får sin årlige dom fra norske forbrukere.

Saken fortsetter under annonsen

Her kan du lese hele listen til Norsk Kundebarometer.