Bombardier Dash 8. (Foto: SAS).

Flyene lander og tar av på Gardermoen

Publisert: 19. april 2010 kl 10.09
Oppdatert: 26. april 2010 kl 10.24
Selv om trafikken naturligvis var langt stillere enn det normalt er en mandag morgen.
- Det skylder at mange av dem som skulle reise i dag har funnet alternative reisemåter, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro.
Ifølge hovedflyplassen egne hjemmesider ankom det første flyet mandag morgen klokken 6.56. Det er et SAS-fly fra Trondheim. Videre ankommer det fly fra Tenerife, New York, Washington og Bangkok. Dessuten har det landet flere innenriksfly.
Flere av flyene som ankommer Gardermoen mandag morgen, er omdirigerte fly. SAS-flyene fra New York og Washington skulle egentlig landet på Kastrup, men danskenes hovedflyplass er inntil videre stengt fram til mandag formiddag.
Innenriksfly
Det første flyet som tok av fra Gardermoen mandag var et Norwegian-fly med kurs for Stavanger klokka 6.52. Like etter dro et SAS-fly mot Trondheim og et annet SAS-fly til Stavanger.
Ifølge Oslo Lufthavns egne sider vil det utover mandag morgen bli en rekke innenriksflyginger fra Gardermoen. Det aller meste av utenrikstrafikken er innstilt.
Saken fortsetter under annonsen
Det er foreløpig langt flere fly som er satt opp til å ta av fra Gardermoen enn som vil ankomme flyplassen.
Tilbudt tur til Paris
For mange flypassasjerer ser det nå ut til at en lang ventetid kan være over. Først i Finnairs innsjekkingskø mandag morgen sto Michael Maxson fra San Ramon i California. Der hadde han sittet siden klokka 1 natt til mandag. Og klokka 12.30 ser det endelig ut til at han får bli med et fly hjemover.
Reisefølget skulle hjem på onsdag, men asken fra vulkanutbruddet på Island satte en stopper for de planene.
- Vi liker Norge, men er ikke fullt så glad i Island, spøker amerikanerne.
De er i Norge på forretningsreise og har tilbrakt ventetiden på et hotell på Gardermoen. Der opplevde de blant annet at folk har kommet inn på hotellet og tilbudt seg å kjøre dem til Paris for 40.000 kroner, men det takket de nei til.
- Men vi kommer gjerne tilbake igjen til Norge på ferie, sier Maxson til NTB.
Saken fortsetter under annonsen