Flinke tør ikke satse

Publisert: 27. september 2012 kl 09.46
Oppdatert: 20. november 2013 kl 12.22

Det kan se ut som om høyere utdannelse virker hemmende på det å starte egen bedrift, skriver DnB i en pressemelding.

De viser til at tall fra ulike utdanningsinstitusjoner viser at nesten ingen bortsett fra de som har valgt entreprenørskapslinje eller lignende, har startet eller planlegger å starte egen virksomhet.

50.000 har konkrete planer

En undersøkelse Perduco har gjennomført for DnB viser at en halv million nordmenn drømmer om å starte egen bedrift. 50.000 har konkrete planer.

Ellen Dokk Holm, småbedriftsøkonom i DnB, sier at funn fra denne undersøkelsen sammenstilt med tall de har hentet inn fra flere utdanningsinstitusjoner, er med på å bekrefte at de fleste som vil starte egen bedrift er personer uten høyere utdannelse.

Større motivasjon

Småbedriftsøkonomen mener at de uten høyere utdannelse har en større drivkraft og motivasjon i at egen bedrift kan gi dem langt større inntekt enn de kan oppnå som ansatt.

Saken fortsetter under annonsen

– Skoleflinke personer med lang utdannelse kan få høy inntekt uten å ta økonomisk risiko. Skal de starte egen bedrift må de kanskje også jobbe langt flere timer i døgnet og vente mange år før de oppnår samme eller bedre inntekt enn de kan få som ansatt, sier hun.