Finanskjendiser trues med konkurs

Publisert: 18. mai 2010 kl 10.11
Oppdatert: 22. mai 2010 kl 17.00

Ifølge Finansavisen bruker Norsk Tillitsmann tungt skyts for å kreve inn 200 millioner kroner fra Thule-garantister. Kjente investorer skal ha fått konkursvarsel. Norsk Tillitsmann varslet tidligere i måneden på vegne av obligasjonseierne i Thule Drilling at Kid-arving Jul Andrew Gundersen jr., stålgrossist Leif Hübert, Plantasjen-gründer Lars Gylterud, Fredrikstad-investor Haakon Sæter og entreprenørfamilien Reme i Kristiansand vil bli slått konkurs dersom de ikke blar opp.

Sommeren 2008 garanterte investorene for nesten 200 millioner kroner i forbindelse med en emisjon i Thule Drilling. Det ble imildertid aldri noe av emisjonen. I januar 2009 fikk garantistene beskjed om å betale nærmere 200 millionene pluss renter, noe de nektet .

- Norsk Tillitsmann og deres advokater vet at dette er et svært omtvistet krav, sier tidligere styreleder i Thule, Hans Eirik Olav, som er en av garantistene.

Norsk Tillitsmann forsøker å bruke domstolen som et inkassobyrå, mener han.

- De er klar over at garantistene har midler til å gjøre opp for seg. Likevel forsøker de å henge ut folk til spott og spe

Saken fortsetter under annonsen