Fikk sparken

Publisert: 24. mars 2010 kl 09.22
Oppdatert: 12. april 2010 kl 11.10

- Jeg kan si lite om bakgrunnen for at jeg slutter. Men jeg må ta styrets overraskende beslutning til etterretning, sier Aulie Michelet til DN.no, som skriver at "Michelet ble kastet ut på dagen".

På spørsmål om hun har fått sparken, svarer Michelet at hun synes det ikke er riktig å bruke dette uttrykket i denne sammenhengen. Hun uttaler imidlertid at det er helt klart at det er styret som har tatt initiativ til at hun må slutte.

- Jeg vil takke Åse Aulie Michelet for hennes betydningsfulle innsats for Marine Harvest gjennom disse to årene. Hun etterlater seg et meget lønnsomt konsern, som er betydelig sterkere finansielt enn hva det var da hun overtok for to år siden. Marine Harvest er markedsleder og har en god basis for sterk langsiktig lønnsomhet i en vekstindustri. Styret i Marine Harvest ønsker Åse Aulie Michelet alt godt for fremtiden, sier styreformann Ole-Eirik Lerøy i en kommentar.

Thomas Farstad vil fungere som konsernsjef frem til en permanent konsernsjef er på plass.

Marine Harvest er verdens største produsent av oppdrettslaks. Selskapet kontrolleres i stor grad av milliardæren John Fredriksen, eier 28,7 prosent av aksjene.

Saken fortsetter under annonsen