Ferskest på stammen

Publisert: 21. september 2009 kl 13.18
Oppdatert: 21. september 2009 kl 13.26

Fondet ønsker å hente inn opp mot 1 ­milliard svenske kroner gjennom nyemisjon. Den laveste tegningsposten er 200 aksjer, tilsvarende 8000 svenske kroner. Fondet frister med at du og jeg her får en mulighet til å investere i private equity selv om vi ikke er styrtrike. Første handelsdag på First North er planlagt i midten av mai, men nytegningen skjer før det.

NAXS er navnet på fondet, som er et private equity fond-i-fond, og skal ha fokus på det nordiske markedet.

Fondet skal søke om notering på First North. Målet er å bli notert på OMX Nordiska Börsens nordiske liste innen 12 måneder.

Buy-out

Kapitalen investeres i buyout-fond med nordisk fokus.

Initiativet til NAXS kommer fra Thomas Åkerman og Amaury de Poret. Begge har erfaring fra corporate finance og private equity. Administrerende direktør for NAXS er Jeff Bork, tidligere blant annet konsernsjef for børsnoterte Allgon og Biotage i Sverige.

- Private equity har vokst raskt, men vår vurdering er at bransjens utvikling fortsetter å være gunstig, sier administrerende direktør Jeff Bork i en epost.

Saken fortsetter under annonsen

Et frittstående rådgivningsselskap (NAXS Nordic Access Advisors AB), som eies og drives av Thomas Åkerman og Amaury de Poret, kommer til å ta frem, forberede og foreslå investeringsmuligheter. Investerings- og finansieringsbeslutningene ligger hos NAXS med datterselskaper. Rådgivningsselskapet og dets eiere kommer til å tegne minst 1 prosent av aksjene i NAXS, cirka 10 millioner svenske kroner ved en fulltegnet emisjon.

Norsk

Styreformann i NAXS' norske datterselskap er Grace Reksten Skaugen, i dag blant annet styremedlem i Investor, Atlas Copco og Statoil.