Fare for investeringsstopp

Publisert: 18. mai 2010 kl 09.44
Oppdatert: 18. mai 2010 kl 10.40

- Vi var kommet til et punkt der bedriftene følte at finanskrisen begynte å slippe taket. De ble mer optimistiske til veksten fremover. Det som nå har skjedd i Hellas og markedene, minner bedriftene igjen om hvor stor usikkerhet det er, sier Wærsted til Dagens Næringsliv.

Hun får delvis støtte fra admin. dir. Gisele Marchand i Eksportfinans, som mener det vil bli et skille mellom innenlandsbedrifter og bedrifter som eksporterer til Europa - spesielt til Spania, Hellas og England, der budsjettene nå strammes kraftig inn.

Konserndirektør Leif Teksum i DnB NOR og sjef i Fokus Bank, Trond Mellingsæter, deler ikke umiddelbart Wærsteds syn, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi tror fortsatt at det skal være et positivt makrosyn fremover, sier Teksum, som likevel innrømmer at usikkerheten har blitt større.

- Får vi en periode nå med økt usikkerhet som vedvarer, så vil investeringslysten til bedriftene falle, sier Mellingsæter, som til nå ikke har fått signaler fra bedriftskundene om at de vil vente med sine investeringer.

Saken fortsetter under annonsen