Får ikke solgt privatfly

Publisert: 12. desember 2008 kl 08.16
Oppdatert: 13. desember 2008 kl 10.17

Aker har lagt ut ett av sine tre fly, en Cessna Citation fra 2000, med en prisantydning på 25 millioner kroner. Flyet har vært på markedet i flere måneder, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg tror ikke vi har fått noe bud. Trøsten er at det går greit i utleiemarkedet, sier konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker til DN. Flyet leies ut til bedrifter og andre.

Andre som forsøker å selge privatfly er Block Watne-eier Lars Nilsen og Acta-gründer Alfred Ydstebøe. Ydstebøe forsøker å selge et Cessna-fly han kjøpte for 90 millioner kroner i januar.

- La meg si det slik: Det er ikke korrekt å bruke et slikt fly nå, sier han. Ifølge DN ligger 17 norskregistrerte fly og helikoptre til salgs på internasjonale salgssteder. Tilgangen på fly er nå langt større enn etterspørselen.

- Det kommer flere og flere fly til salgs hver eneste dag. Hvis noen spør meg hva et fly koster, så kan jeg ikke svare. Det dukker ikke opp et eneste bud. Markedet er borte - det er rett og slett bråstopp, sier adm. dir. Tore Bratli i Sundt Air, som er ansvarlig for å lease ut flere av finanstoppenes privatfly.

Saken fortsetter under annonsen