Eksterne aktører kan fore selskaper med innovative muligheter, ideer og løsninger.

Få ideene til å komme til deg

Publisert: 5. januar 2011 kl 09.37
Oppdatert: 5. januar 2011 kl 09.24

Bedrifter bør jobbe aktivt for å lokke til seg ideer og teknologi som har utviklet seg utenfor bedriftens vegger. Det konkluderer Claes Bohman med i en avhandling fra Handelshögskolan i Stockholm som er omtalt i Kvalitetsmagasinet.se.

Bohmans har studert hvordan eksterne aktører forer selskaper med innovative muligheter, ideer og løsninger, blant annet gjennom å se på miljøene rundt Ericsson, Apple og P&G, og konkluderer med at selskaper som er attraktive for eksterne innovatører har en fordel sammenlignet med konkurrenter som ikke er det.

– Mange selskaper mener at deres evne til innovasjon og utvikling bestemmes av kompetansen i deres egen forsknings- og utviklingsavdeling. Det jeg viser i min avhandling, er at dette også i stor grad bestemmes av hvor attraktiv selskapet er som partner blant eksterne innovatører og i hvilken utstrekning disse velger å oppsøke selskapet for å få til samarbeid, sier Bohman til Kvalitetsmagasinet.

Han viser til at mange tror det alltid er best å holde strategiske planer og arbeid med produktutvikling hemmelig. Bohmans konklusjon er at dette er feil vei å gå hvis man vil knytte til seg nye innovasjonsprosjekter og produktideer.

 

Saken fortsetter under annonsen