Etablerer søndagsåpne butikker i høyt tempo

Publisert: 2. juni 2009 kl 10.27
Oppdatert: 3. juni 2009 kl 09.07

I pinsehelgen holdt 43 av Kiwis totalt 452 butikker søndagsåpent. 19 av disse er såkalte brustadbuer, det vil si utsalgssteder på maksimalt 100 kvadratmeter. KJedesjef i Kiwi, Per Erik Burud, hevder driften er lønnsom så lenge volumet er stort nok, og det ikke blir for mange butikker. (finansavisen)

Dagligvarekjeden Joker åpnet sin første søndagsåpne butikk på slutten av 90-tallet, og idag holder 60 av kjedens utsalgssteder åpent på søndager. Joker har som mål å åpne 15 nye søndagsbutikker hvert år frem til 2012. - Handlemønsteret har endret seg, og flere ønsker å handle på søndager, mener kjededirektør Kjell Arne Bjerkelund i Joker.

Ica-kjeden har foreløpig satset lite på søndagsåpne butikker, men vurderer nå en opptrapping. - Vi jobber nå med å opprette en ny søndagsåpen Rimi-pilotbutikk, som vil være en brustadbu, forteller Bjørnar Mickelson, informasjonsrådgiver i Ica. - Hvis piloten går bra vil vi se på hva mer vi kan gjøre fremover for å best mulig møte konkurransen fra for eksempel Kiwi, sier han.

Kostnadsfikserte Rema 1000 har på sin side valgt bort brustadbua. - Våre regnestykker viser at det ikke er lønnsomt med søndagsåpne butikker, fordi kostnadene til egne lokaler og bemanning blir så høye, sier han.

Saken fortsetter under annonsen