Eker: - Saab er nødt til å tenke miljø

Publisert: 17. juni 2009 kl 10.18
Oppdatert: 18. juni 2009 kl 08.51

- Vi er helt nødt til å tenke miljø. Dersom vi er så heldige at vi får lov til å drive Saab videre, skal selvfølgelig dette med miljøtenkning og miljømodeller være en viktig del av den langsiktige planleggingen, sier Eker til NRK.

Til NRK og også Dagens Næringsliv (DN) sier Eker - designer og industrigründer - at han har hatt en guttedrøm om å få delta i en bilfabrikk. Han opplyser til DN at det nå arbeides hardt med å finne gode og varige løsninger for hvordan fabrikken i Trollhättan i Sverige skal drives videre. Nå forbereder han seg på tøffe tak i de videre forhandlingene.

- Begge parter kan trekke seg fra intensjonsavtalen, og hva som blir sluttresultatet vet vi ikke før i tredje kvartal, sier han.

Eker vil ikke snakke om hvilke finansielle muskler han og resten av Koenigsegg-gruppen kan vise under forhandlingene, og heller ikke om hvor mange penger det er snakk om i intensjonsavtalen.

Han avviser at det er snakk om penger alene, og viser til at GM har brukt mye penger på Saab uten at det har vært løsningen.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen