Eierne forlater Telenor

Publisert: 30. oktober 2008 kl 08.42
Oppdatert: 30. oktober 2008 kl 09.50

Det ble børssjokk i går etter meldingen om Telenor sjefens ønske om å hente opp til 12 milliarder kroner for å kjøpe 60 prosent av det indiske selskapet. På det meste var aksjekursen ned mer enn 25,9 prosent, til 33, 25 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av dagen forsvant verdier for 20 milliarder kroner. Den siste måneden har aksjen falt 51 prosent.

Forvalter Hogne Tyssøy i Holdbergfondene mener aksjefallet er et klart svar fra aksjonærene.

- Aksjonærene har gitt styret og ledelsen i Telenor stryk, sier han til DN.

- Jeg er oppgitt jeg også. Dette minner om dårlig dømmekraft, og at styret og ledelsen har misoppfattet situasjonen, fortsetter han.

Saken fortsetter under annonsen

Tyssøy mener emisjonen på 12 milliarder burde kommet med en statlig garanti, heller enn en hensiktserklæring fra staten.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management mener aksjonærene heller kunne tenkt seg at Telenor nå kjøpte tilbake egne aksjer på lave kurser, heller enn å gjøre store investeringer. Derfor straffes aksjen hard, mener han.

- Det at markedsverdien av Telenor i dag faller med mer enn de samlede investeringene spm planlegges i India, kan virke som en overreaksjon. Telenor-aksjen straffes hard, men Telenor er nå priset lavt i forhold til forventet inntjening, sier han til DN.

Saken fortsetter under annonsen