Dømt til åtte og et halvt års fengsel for bedrageri

Publisert: 26. april 2008 kl 10.21
Oppdatert: 28. april 2008 kl 10.50
Mannen er gjennom to rettsunder dømt for bedrageri på til sammen 140 millioner kroner. I juni i fjor ble mannen dømt til seks års fengsel for å ha bedratt en forretningsmann fra Hawaii for et større millionbeløp. I Oslo tingrett fredag ble straffen utvidet med ytterligere to og et halvt år, og til å gjelde ytterligere elleve personer. Mannen er allerede i gang med å sone den første straffen.

Ifølge dommen har mannen i perioden 1999 til 2004 lurt tolv personer i USA, Tyskland, Sveits, Italia og Norge til å investere i fiktive eller ikke gjennomførbare avtaler. Mannen erkjente straffskyld da saken startet.

I dommen heter det blant annet at «bedrageriene (...) ble utført på et utspekulert vis, og var særdeles godt planlagt (...) Hans involvering av meglere, bankdirektører, arkitekter og advokater bidro til at hans opplegg fremstod med høy troverdighet (...)».
Mannen er utdannet politimann, og jobbet i politiet på 1970 og 1980-tallet.

Mannen får inndratt 18 millioner kroner, i tillegg til inndragelse av to eiendommer og to biler. I tillegg er han dømt til å betale erstatning på til sammen 63 millioner kroner.

(©NTB)


Saken fortsetter under annonsen