DNO-topper solgte før dårlige nyheter i Irak

Publisert: 1. juli 2008 kl 12.43
Oppdatert: 3. juli 2008 kl 10.26
DNO-sjef Helge Eide solgte 800.000 aksjer, mens nestleder i DNO-styret, Trygve Bruvik, kvittet seg med 500.000 aksjer, eller en tredel av sin aksjebeholdning i selskapet, skriver Dagbladet.no.

Som ventet ble det litt senere mandag ettermiddag kjent at DNO ikke er blant de 41 utenlandske selskapene som inviteres med på det internasjonale oljeeventyret i Irak. Her er imidlertid StatoilHydro med.
Pressetalsmann ved Oslo Børs, Tor Arne Olsen, sier det ikke er grunn til å tro at det ligger ulovlig innsideinformasjon bak de to DNO-toppenes plutselige aksjesalg.

- Begge har oppgitt at de solgte aksjene for å betale skatt, og de har opptrådt korrekt slik såkalte primærinnsidere skal gjøre. En handel med aksjer i eget selskap skal meldes til børsen før vi åpner neste virkedag. Disse aksjene ble solgt fredag, og Eide og Bruvik meldte fra før børsen åpnet mandag, sier Tor Arne Olsen.

I første omgang vil de internasjonale oljeselskapene bli invitert til å bidra med teknologi og fagkunnskap som kan øke den daglige oljeproduksjonen med 500.000 fat til 2,5 millioner fat, som var nivået før USAs invasjon i 2003.

(©NTB)


Saken fortsetter under annonsen