DnB NOR slår tilbake

Publisert: 22. januar 2009 kl 09.16
Oppdatert: 23. januar 2009 kl 07.50

Aksjekursen falt 13 prosent mandag, nye 18 prosent tirsdag, og enda nye10 prosent i går. Grunnen var markedets frykt for store tap, og at banken måtte hente inn ny kapital, eller få hjelp av staten i en ny runde krisepakker.

«DnB NOR har tidligere indikert et driftsresultat før nedskrivinger og skatt på nivå 15 mrd. Kroner for 2008. Det er grunn til å tro at resultatet vil bli godt over dette», skrev banken i en melding til Oslo Børs i går.

Meldingen hjalp: Kursen gikk opp i rakettfart, og en stund i går var DnB NOR-aksjen opp nesten 18 prosent. Til slutt endte den med en oppgang på 8 prosent, skriver Aftenposten.

Det har den siste tiden blitt spekulert i om DnB NOR vil trenge hjelp fra staten til å styrke egenkapitalen sin. DnB NOR framhever at banken ikke føler behov for denne typen statlig hjelp.

- Selv om vi får økte tap, som utviklingen i fjerde kvartal vil vise, så har vi en såpass god inntjening at vi sånn som jeg ser det nå, klarer oss på egenhånd, sier finansdirektør Bjørn Erik Næss til Aftenposten.

Næss innrømmer samtidig overfor avisen at banken ikke klarer å gi lån til alle kundene på normal måte.

Saken fortsetter under annonsen