Digitale nomader: Ivar Låberg

Publisert: 1. oktober 2003 kl 11.39
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Den ene er mobiltelefonen.
- I selskapet har vi nå gått over til å bare benytte mobiltelefoner. Det gir oss den fysiske bevegelsesfriheten vi trenger ettersom vi er mye ute hos klienter men samtidig trenger å være raskt tilgjengelig. Samtidig er bevegelsesfriheten viktig også når vi er tilstede på kontoret. Vi har ikke faste plasser men må booke plass når vi er inne på kontoret. Dermed er det vanskelig å benytte fasttelefon, forteller Låberg.

Den bærbare PC er den andre tingen Låberg ikke kan forestille seg en arbeidsdag uten. Der har han avtaler, e-post og generelt ellers den informasjonen han har behov for i sitt daglige virke.

- Det er disse to tingene jeg benytter. Jeg kan koble dem sammen slik at jeg er på nett og kan kommunisere på den måten, men i mange tilfeller finnes det trådløse nettverk der jeg befinner meg, slik at det bare er å koble seg opp, forklarer Låberg.

Han benytter PCen som base for å motta og sende e-post.

- Jeg er en avansert e-postbruker. Mye informasjon flyttes digitalt, og fordelen med e-post er at den er assymetrisk. Du kan sende over noe uten at du trenger å vente på svar der og da, forklarer han.

Låberg har ikke sett det som en nødvendighet å kjøpe seg en PDA.

- Jeg har en forholdsvis moderne mobiltelefon som har gjort at jeg ikke har sett behovet for å skaffe meg en PDA. Jeg kan legge inn avtaler, kontakter og andre opplysninger, sier Låberg.

Saken fortsetter under annonsen