Like etter at det ble kjent at Dag J. Opedal (bildet) slutter i Orkla, annonserte Stein Erik Hagen at han vurderer å slanke selskapet.

Dette skjedde i sommer

Publisert: 2. august 2010 kl 12.54
Oppdatert: 9. august 2010 kl 10.30

Lederne i industrien vurderer de kortsiktige utsiktene mer positivt i annet kvartal enn de gjorde i første. Det viser konjunkturbarometeret til Statistisk sentralbyrå. Produksjonen øker, og industrien får flere ordrer fra oljesektoren og fra utlandet.

De norske storselkapene har lagt fram bra resultater i sommer. Les mer om resultatene deres her.

Krever 410 mill

BW Gas krever 410 millioner kroner i erstatning av staten etter striden om rederiskatten, som staten tapte i Høyesterett.

Selskapet mener ifølge Dagens Næringsliv at det tapte dette beløpet som følge av Stortingets grunnlovsstridige vedtak om rederiskatt.

Russisk storsalg

Russiske myndigheter har bestemt seg for å gjennomføre en omfattende privatisering. Andeler i statlige selskaper skal selges for 180 milliarder kroner over tre år, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Den russiske staten skal imidlertid beholde kontrollerende eierandeler i selskapene.

Saken fortsetter under annonsen

BP-sjefen gikk

BP-sjef Tony Hayward er blitt erstattet med amerikaneren Robert Dudley, som rykker opp internett. Dudley overtar 1. oktober.

BP hadde et tap på 110 milliarder kroner i perioden april-juni. Oljekatastrofen i Mexicogolfen har kostet selskapet 200 milliarder. Selskapet skal selge unna verdier for 30 milliarder dollar for å styrke økonomien etter utblåsningen i Mexico-gulfen. Selskapet vil antakelig slanke seg i Venezuela, Vietnam og Alaska.

Nei til oljeboring

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) sa i et sommerintervju med VG nei til oljeboring i Lofoten nå. Men Statsministerens kontor avdramatiserer det hele. Jens Stoltenbergs politiske rådgiver, John Trygve Tollefsen, sier at regjeringen ikke skal ta stilling til dette nå og at det er en kjent sak at det er uenighet i regjeringen om spørsmålet.

Bot til Posten

Esa har ilagt Posten bot på 102 millioner for å stenge konkurrentene ute da Posten la om til post-i-butikk. Konkurrentene ble ifølge ESA hindret i å slippe til i kjeder som Shell, Norges-gruppen og Ica. Esa mener at Posten dermed misbrukte sin dominerende stilling til å hindre konkurranse.

Saken fortsetter under annonsen

Sviktende innkjøpsrutiner

Riksrevisjonen har avdekket alvorlig svikt i innkjøpsrutinene til Universitetet i Oslo. Aftenposten skriver at universitetet årlig handler for to milliarder kroner. Blant syndene er mangel på konkurranseutsetting av store innkjøp.

Vil slanke Orkla

Stein Erik Hagen, som eier 23 prosent av Orkla, og er selskapets styreleder, sier til Dagens Næringsliv at han vurderer å skille ut Borregaard, Elkem og REC fra selskapet.