Dagsavisen kan gå konkurs i løpet av 2010

Publisert: 6. mars 2009 kl 07.43
Oppdatert: 6. mars 2009 kl 11.22

Dagsavisen ligger an til et underskudd på 1,5 millioner kroner for 2008, til tross for at de solgte sin andel i Morgenbladet og fikk produksjonstilskudd fra Fritt Ord, noe som tilførte avisen nesten ti millioner kroner.

Ifølge Fagforbundets nettavis magasinett.org har de ansatte fått beskjed om at budsjettet må reduseres med mellom syv og åtte millioner kroner i 2009, noe som tilsvarer 14 stillinger.

- Hvis vi ikke gjør noe med situasjonen nå, er Dagsavisen konkurs i løpet av 2010. Så alvorlig er det, sier sjefredaktør og adm. dir. i Dagsavisen Carsten Bleness til magasinett.org. Seks av åtte grafikere har allerede fått beskjed om at de må gå. I tillegg vil trolig 3-4 faste journaliststillinger fjernes skriver magasinett.org.

- Det er horribelt. De slenger arbeidsfolk rett ut på gata, og det hovedsakelig i aldersgruppen 58 til 61 år, sier lederen av den grafiske klubben, Svenn Rekkedal, til magasinett.org.

- De vil dermed miste retten til avtalefestet pensjon (AFP) samtidig som det vil være svært vanskelig å skaffe seg ny jobb i en mediebransje som for tiden preges av store innsparinger, fortsetter klubblederen.

Saken fortsetter under annonsen