Brynestad unngår konkurs

Publisert: 24. april 2009 kl 13.13
Oppdatert: 27. april 2009 kl 12.38

- Restruktureringen av CG Holding er nå langt på vei gjennomført, og dermed er det lagt et grunnlag for å videreføre virksomheten i samtlige av konsernets sentrale datterselskaper, melder selskapet i en pressemelding fredag.

Flere selskaper er solgt fra CG Holding, mens det for andre fortsatt pågår forhandlinger om salg. I tillegg er det inngått avtale om salg av Steninge Slott.

For CG Holding AS, Briksdalen Eiendom AS og Nordic Blue AS ble de fredag levert begjæring om gjeldsforhandlinger til Asker og Bærum tingrett.

Glass og porselen

En del av løsningen er at cruiserederiet Sea Dream Yacht Club AS, Hadeland Glassverk AS og Porsgrunds Porselænsfabrik AS selges ut av CG Holding AS-konsernet og refinansieres av Nordea Bank.

De tre selskapene fortsetter som separate virksomheter som hver eies fullt og helt av Atle Brynestad.

Innovasjon Norge har bidratt med lånefinansiering på 14 millioner kroner til Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik.

Saken fortsetter under annonsen

Konkurstruet

Det var i midten av april at det svenske selskapet Löddeköpinge Handel begjærte Brynestad-selskapene CG Holding og Briksdalen Eiendom slått konkurs etter at husleie på 4 millioner kroner for første kvartal ikke var betalt.

En del av løsningen ble dermed å selge Steninge Slott. Ifølge E24.no håpet Brynestad å få 150 millioner kroner for slottet.

CG Holding opplyser i pressemeldingen at samtlige 900 arbeidsplasser i de solgte norskbaserte selskapene videreføres.

(©NTB)