Bernanke slår alarm

Publisert: 14. september 2008 kl 20.03
Oppdatert: 16. september 2008 kl 09.30

FED-sjef Ben Bernanke har søndag involvert seg i arbeidet med å løse krisen rundt USAs fjerde største investeringsbank, Lehman Brothers.
Ifølge CNBC har Bernanke hatt flere telefonsamtaler med sine kollegaer i New York, og har informert flere utenlandske sentralbanker som følger utviklingen nøye.

Den store gruppen av bankfolk som nå jobber med å finne en løsning på Lehman-krisen er søndag blitt delt inn i flere arbeidsgrupper som skal planlegge tiltak for forskjellige mulige utfall. Deriblant en gruppe som planlegger tiltak for å forberede markedet dersom Lehman Brothers ikke finner en kjøper før mandag morgen.

Går planen som det søndag arbeides med i vasken, og FED velger å slå Lehman Brothers konkurs, vil det mest sannsynlig føre til kraftige reaksjoner i finansmarkedene verden over.
Frykten skyldes de globale bankenes store handel med kredittderivater, som for eksempel såkalte Credit-default Swaps, som sprer risikoen ut gjennom hele det globale banksystemet. Går Lehman konkurs kan ringvirkningene bli store.

Det første markedet som åpner etter helgen er det australske. Klokken 00:30 norsk tid.
Dersom arbeidet med å løse Lehman-krisen drar ut, kan vi få de første reaksjonene her.

Følg markedene i Australia og Asia her.

Saken fortsetter under annonsen