Bergensk hurra for Gjedrem

Publisert: 17. desember 2008 kl 17.35
Oppdatert: 19. desember 2008 kl 01.03

- Dette er svært positive signal fra myndighetene og viser at det har forstått alvoret i situasjonen. Våre medlemmer har klart gitt utrykk for at situasjonen har vært alvorlig, og i en undersøkelse fra forrige uke påpekte 82 prosent av medlemmene at rentekutt var det tiltaket som ville gi best effekt. Derfor er dette helt i tråd med det som var nødvendig, sier adm.direktør Marit Warncke i Bergen Næringsråd.

En like stor utfordring for bedriftene siste tiden har vært likviditet og tilgjengeligheten på kapital. Alle har vært svært restriktive med pengene sine, ikke minst bankene. Warncke mener derfor at det er viktig at dette blir fulgt opp med tiltak som kan stimulere til å iverksette prosjekter som næringslivet ønsker å gå i gang med. I den sammenheng viser hun til at det offentlige snarest bør få i gang bygging av offentlige bygg, vedlikehold og nødvendige samferdselsstiltak.

- Vi er også svært positive til at flere av bankene nå følger opp og allerede varsler tilsvarende kutt i renten. Det gjør det lettere for bedriftene og privatpersoner å følge opp sine forpliktelser, som igjen vil være en stimulans at penger igjen vil sirkulere og gi aktivitet, sier Warncke.

Saken fortsetter under annonsen