Ber Røkke om hjelp

Publisert: 11. september 2008 kl 10.21
Oppdatert: 13. september 2008 kl 16.05

Torstein Tvenge er tungt inne på eiersiden i flere selskaper som har fått kraftig juling på børsen den siste tiden. I Røkke kontrollerte Aker sitter Tvenge, ifølge Finansavisen, med to millioner aksjer. Bare de to siste ukene har aksjen falt med 45 kroner. På 19 måneder er kursen halvert fra 414 til 207 kroner. Like fullt mener analytikere at aksjen egentlig er verd mye mer og deres estimat ligger på mellom 400-500 kroner.

Styret i Aker mente at aksjen var verd 600 kroner, påpeker Tvenge overfor Finansavisen. Han reagerer på at ingen i styret har kjøpt aksjer i egent selskap, i forbindelse med kursfallet. Det er ikke uvanlig at styremedlemmer og ledelse i et selskap kjøper, for å vise markedet at verdien er høyere og for å signalisere tro på aksjen og selskapet.

Det ville vært naturlig at styre kjøper sin egen aksje nå, sier Tvenge.

Han har tidligere manet Røkke om å komme på banen og vise seg både i Aker og datterselskapene.

Røkke må forstå at også han må kjøpe aksjer når aksjen selges til halv pris. Noe er galt, vet du, enten med styret, ledelsen eller hovedeieren, sier Tvenge til avisa.

Tvenge sliter også i eiendomsmarkedet, blant annet i Nordens største børsnoterte eiendomsselskap Norwegian Property. Der kjøpte Tvenge aksjer for 170 millioner kroner i sommer, da selskapet trengte noen til å dra kursen oppover. Nå mener altså Tvenge at Røkke må gjøre det samme i Aker.

Saken fortsetter under annonsen